Zbavte střeva bakterií

Published by administrator on

Kysané zelí. Stejně jako všechna fermentovaná jídle je i kysané zelí úžasně prospěsné pro naše střevní bakterie a celkové zdraví a pohodu. Krom toho je bohaté na vitamin C, chrání střevní mikrofloru. Takové zelí je levnější nežli drahé probiotické doplňky. Mnoho lidí si myslí, že je těžké jej vyrobit, ale vše, co je k tomu potřeba, je trpělivost a čas, zelí a sůl.

Kysané zelí a bakterie ve střevech

Nejprve zbavíme zelí středu, nakrouháme jej a vložíme do velké mísy se solí. Rukama vmasírujeme sůl do zelí, což pomůže rozmělnit vlákna a zelí změkčit. Až bude poddajné a začne pouštět šťávu, napěchujeme jej pevně do sterilizované sklenice. Je potřeba uvolnit všechny vzduchové bubliny, např. tlučením koncem válečku na těsto nebo podobným předmětem, což může pomoci zelí napěchovat víc natěsno. Pokračujeme, než bude zelí zcela ponořeno v tekutině. Pokud tekutina chybí, vyrobíme solný roztok ze zhruba 1 lžičky soli a 250 ml vody a použijeme na dolití po okraj sklenice.

Je to jednoduché

Navrch položíme sterilizovaný talířek a něčím jej zatížíme. Pokud nemáme vhodný talířek, použijeme plastový uzavíratelný sáček. Poté přikryjeme látkou tak, aby zelí bylo chráněné před hmyzem a prachem. Pak zelí umístíme do místnosti s pokojovou teplotou. Necháme fermentovat klidně i týden. Pak ochutnáme, abychom zjistili, jestli je již hotové. Pokud byste viděli pěnivou vrstvu na povrchu, celou ji seškrábněte. Je to normální součást fermentačního procesu. Až budeme s chutí zelí spokojeni (je to dobré ochutnat po 4 dnech), tak jej přendáme do vzduchotěsné nádoby a umístíme do lednice.

Účinky

Účinky se neprojeví ze dne na den. Jedná se o konzervativnější vyčištění střev. Změnu poznáte po čase. Obecně je známo, že spoustu nemocí vzniká právě ve střevech. Vyčištění bakterí ve střevech má nebo může mít za následek zlepšení vašeho zdraví. Osobně po takové očistě jsem se po necelém měsíci cítil skutečně lépe. Jídlo jsem lépe trávil a nebyl jsem tzv. zabetonovaný. Takovou očistu opakuji vždy před zimou a po zimě v kombinaci s čistým aloe vera produktem.

Předešlý článek
Další článek
Categories: STRAVAZDRAVI

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial